Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rejebisque med hvidløgsbrød
Foto: Line Thit Klein Rejebisque med hvidløgsbrød

Rejebisque med hvidløgsbrød

Rejebisque med hvidløgsbrød

En sommerklassiker, der smager himmelsk.

4
Print

½ løg eller 2 skalotteløg
3 fed hvidløg
3 tomater
½ fennikel
1½ spsk olivenolie
1 kg levende fjordrejer
2½ spsk tomatpure
2-3 timiankviste
4 dl hvidvin
1,2 l let fiskebouillon eller vand
1½ dl piskefløde
citronsaft
salt og peber
¼ dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 brød, f.eks. ciabatta eller andet brød med sej krumme
lidt dild, plukket

Sådan laver du rejebisque:

Pil løg og hvidløg. Skær tomat, fennikel og løg i tern. Kom olivenolie i en gryde, og steg rejerne ved høj varme, til de er blevet lyserøde og godt brunede. Løft rejerne op af gryden, og læg dem i en skål.

Steg løg, hvidløg og fennikel ved svag varme, indtil det er let mørt. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure og timian, og lad det fortsat stege ved svag varme nogle minutter. Tilsæt de stegte rejer, hvidvin og fiskefond, og lad det koge 20 minutter ved stille varme.

Lad suppen trække 20 minutter, og sigt den – pres godt på rejerne, så alt saften kommer med ned i gryden. Tilsæt piskefløde, og kog det 10 minutter. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær skiver halvt igennem brødet. Bland olivenolie med hvidløg, salt og peber. Kom olien ned mellem de skårede revner i brødet. Varm brødet i ovnen ved 220 grader, til det er gyldent.

Anret suppen i skåle, og drys med plukket dild, og servér med brød.

Server rejebisque både som forret eller som hovedret. Hvis du server den som hovedret, så suppler med en god salat f.eks. fennikelsalat med grape og rejer

PRØV OGSÅ: Crostini med krabbe, tomat og koriander