Ribeye med nem bernaisedip
Her spiller kødet hovedrollen, for proteinerne skal give din forbrænding et solidt skub.
Ingredienser
4 ribeyesteaks
1 spsk smør
2 spsk olivenolie
salt og peber
125 g smør
5 bægre pasteuriserede æggeblommer
½ citron, saften heraf
1 spsk hvidvinseddike eller estragon eddike
1 stort bundt frisk estragon, grofthakket
salt og peber.
Tilbehør:
salat, f.eks. af babyleafs, pekannødder, peberfrugt og sukkerærter
Sådan gør du
1. Drys kødet med salt og peber, og steg kødet i 2-3 min på hver side i olivenolie og smør.
2. Skær smørret i grove tern. Smelt det i en gryde ved svag varme – det må ikke blive brunt.
3. Kom æggeblommerne i en blender.
4. Kom citronsaft og eddike i.
5. Tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle, mens blenderen kører. Blend i ca. 2 min.
6. Kom dippen i en skål, rør hakket estragon i og smag til med salt og peber.
7. Lav salaten, og spis den til bøffen og bernaisedippen.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Franske hakkebøffer
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter