Risalamande
SPONSORERET indhold

Klassisk risalamande

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk juledessert med kirsebærsovs.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
22. dec. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Kogetid: ca. 50 min.
1 dl grødris
1 dl vand
5 dl sødmælk
1 stang vanilje
2-3 spsk. sukker
75 g mandler
3 dl piskefløde
Kirsebærsovs:
1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g)
1½ spsk. majsstivelse
1 dl vand

  1. Kog risene i et par min. i vandet. Tilsæt mælk og flækket, udskrabet vaniljestang (gem kornene). Lad det koge ved svag varme i ca. 50 min. under låg. Rør nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.
  2. Tag vaniljestangen op, og rør sukkeret i grøden. Afkøl grøden.
  3. Skold, smut og hak mandlerne (gem 1 hel mandel). Rør hakkede mandler og vaniljekorn i grøden.
  4. Pisk fløden til skum, og vend det i risalamanden i en skål. Stil den tildækket i køleskabet til den skal serveres.
  5. Kirsebærsovs: Varm kirsebær og lage op i en gryde. Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og rør det i. Kog sovsen kort igennem, og afkøl den. Servér risalamanden med kirsebærsovsen.