Rødbedesuppe
SPONSORERET indhold

Rødbedesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smuk suppe, der både kan serveres varm eller kold.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
27. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 45 min.
400 g rødbeder
1 æble (f.eks. coxorange)
½ spsk. peberrod
saft fra 1 citron
4 dl æblemost
½-1 dl hvid martini
½ citron (økologisk)
2 spsk. rødløg
salt og peber
Pynt:
1 dl cremefraiche (18 el. 38%)
½ citron (økologisk)
1 håndfuld persille
brødcroutoner

  1. Kog rødbederne i saltet vand i ca. 45 min. under låg. Pil skindet af dem, og skær rødbederne i terninger. 
  2. Kom rødbede og æble skåret i terninger, fintrevet peberrod, citronsaft og æblemost i en blender, og blend til jævn konsistens. Hæld martini, fintrevet citronskal og revet løg i, og blend, til suppen er ensartet. Smag til med salt og peber, og justér evt. konsistensen med mere æblemost. Den skal være ret tyk.
  3. Opvarm suppen (eller servér den iskold), og hæld den i 4 skåle. Servér med 1 skefuld cremefraiche, revet citronskal, hakket persille og brødcroutoner.
  4. Tip: Peberrod er meget forskellig i styrke, så smag den til ad flere ombæringer, så du undgår at overdosere.