Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød
Foto: Wichmann og Bendtsen Røget helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød

Helleflynder opskrift med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød

Røget helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød

plate 4
printer Print

½ agurk 
1½ dl græsk yoghurt 10 %
1 knsp cayennepeber
salt 
1½ spsk citronsaft 
2-3 spsk finthakket basilikum
2 spsk finthakket rødløg
1 spsk fintrevet peberrod
4-6 skiver rugbrød
evt. smør til stegning af rugbrød
4-6 skiver røget hellefisk
lidt plukket dild og basilikumblade.
Skræl agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en ske og kassér dem. Skær agurken i ½ cm tykke skiver på skrå.

Sådan gør du

Rør græsk yoghurt med cayennepeber, salt, citronsaft, basilikum, rødløg og peberrod.
Rist rugbrødet på en brødrister eller steg det sprødt på en pande med lidt smør. 
Anret hellefisk og agurk-basilikumcreme på et fad og pynt med plukket dild, basilikum og servér ristet rugbrød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Agurk, Rugbrød, Fisk, Dansk mad, Forret og Frokost