Rouladekage med bær
SPONSORERET indhold

Rouladekage med bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne spændende kage er en kombination af en hindbærroulade og en hindbærfromage. Man kan godt skyde genvej og bruge en færdig roulade.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
23. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
16-18 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Hvile/størknetid: ca. 3 timer
Ikke fryse-egnet, men rouladen kan fryses
Bær-roulade (kan evt. købes færdiglavet):
4 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
25 g smør (smeltet)
2 spsk sukker
Fyld:
250 g hindbærmarmelade
Hindbær-fromage:
400 g hindbær (evt. optøede)
7 blade husblas
ca. 100 g flormelis
2 spsk hindbærbrændevin eller citronsaft
½ l piskefløde (letpisket flødeskum)

  1. Bær-roulade: Pisk æg og sukker stift med en håndmikser. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det i æggemassen med en dejskraber. Vend smeltet, let afkølet smør i dejen. Form dejen i en firkant på 20 x 25 cm i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min., til kagen er gennembagt.
  2. Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys med sukker. Vend rouladebunden ud på bagepapiret. Fugt bagepapiret med lidt vand og træk det forsigtigt af. Smør 200 g marmelade på 3⁄4 del af rouladebunden, og rul den tæt sammen. Lad rouladen hvile i mindst en time.
  3. Skær rouladen ud i ca. 16 skiver. Beklæd en skål (der rummer 2½ l) med husholdningsfilm. Arranger skiverne i skålen (de kommer til at ligge udvendigt på fromagen).
  4. Hindbær-fromage: OBS: Købte, frosne hindbær kan være forurenede og give maveonde. Bærrene skal koge et minut. Anbefalingen gælder kun for frosne bær og ikke for friske bær. Lad dem køle lidt af.
  5. Mos hindbærrene med et piskeris eller evt. i en blender. Læg husblasbladene i koldt vand i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Lav et vandbad og smelt husblassen ved svag varme. Pisk husblassen i en fin stråle i hindbærmosen og pisk grundigt.
  6. Vend flødeskummet i og hæld straks fromagen i skålen med rouladeskiverne. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til afkøling i mindst 3 timer – gerne til næste dag.