Ingredienser
Arbejdstid:
1 time
Koge/stegetid:
1 time og 45 min.
Fryse-egnet
(4 personer)
75 g valnødder
1 løg (finthakket)
1 spsk olie
1 fed hvidløg (finthakket)
1 bdt persille (grofthakket), frisk estragon og oregano (grofthakket)
1 kg kalvebryst (uden ben)
salt og peber
smør (til stegning)
500 g rodfrugter (efter smag, grove stykker)
4 dl bouillon
Tilbehør: kartofler, ris eller pasta
- Rist nødderne 2-3 min. på en tør pande og lad dem afkøle.
- Sautér løgene bløde i olie i 5 min.
- Tilsæt hvidløg og hæld det over i en skål til afkøling.
- Skyl persille, estragon og oregano. Hak nødderne groft og bland dem med løg/ hvidløg og krydderurter.
- Gnid kødet med salt og peber og fordél fyldet på indersiden.
- Rul brystet sammen og snør det stramt med kødsnor.
- Brun kødet i en stegegryde med smør og tag det op. Brun rodfrugterne i gryden.
- Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillonen ved og lad retten simre under låg i ca. 1½ time.
- Tag kødet op og blend sovs og urter jævnt. Smag til med salt og peber.
- Træk kødsnoren af kødet og skær det i skiver. Servér med sovs og det valgte tilbehør.