Salade de chevre chaud: Gedeostsalat med valnødder og vinaigrette
Foto: Line Thit Klein Enhver café i Paris med respekt for sig selv har den på menuen. Fantastisk som forret eller som frokostanretning..

Salade de chevre chaud: Gedeostsalat med valnødder og vinaigrette

Enhver café i Paris med respekt for sig selv har den klassiske salat med gedeost, chevre chaud, på menuen. Her får du opskriften:

printer Print
clock 30 minutter
plate Til 4 personer

1 bakke blandet salat
1 spsk dijonsennep
1 spsk vand
1 spsk flydende honning
2 spsk citronsaft
1½ spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
4-5 spsk olivenolie
12-16 små skiver baguette
200 g gedeost, f.eks. Sainte maure
olivenolie
salt og peber
1 spsk finthakket skalotteløg eller rødløg
100 g valnødder
100 g brombær

Sådan laver du chevre chaud

  1. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød. Kom lidt olivenolie på hvert brød, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt.
  2. Sæt brødene i ovnen, og gratinér dem nogle minutter, til brødet er sprødt, og osten let gratineret. 
  3. Vend salaten med skalotteløg, valnødder og dressing.
  4. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Fransk mad, Vegetarret, Vegetarisk, Forret og Frokost