Salat med røget laks og blomkål
Ingredienser
2 hjertesalathoveder
½ blomkål
1 spsk grov sennep
½ spsk honning
2 spsk citronsaft
lidt sort peber
1½ spsk kapers, grofthakket
2 spsk olivenolie
salt og peber
4-8 skiver røget laks
3 spsk dild, plukket
Tilbehør: groft brød
Sådan gør du
Skyl salaten og slyng den fri for vand i en salatslynge. Fjern yderbladene fra blomkålen og skær hovedet i små buketter. Bring en gryde med vand og salt til kogepunktet, og kog blomkålsbuketterne 2-3 min. Kom dem i en sigte og overhæld med koldt vand.
Rør en dressing af grov sennep, honning, citronsaft, sort peber, kapers og olivenolie. Bland blomkålen i dressingen og krydr med salt og peber
Anret salaten på et fad, kom røget laks herpå og blomkålen henover. Top med plukket dild over salaten. Krydr med lidt ekstra peber og servér salaten med groft brød.
TIP
Prøv også salaten til en frokost i weekenden.