Sandwichboller/burgerboller
SPONSORERET indhold

Sandwichboller/burgerboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En sandwich- eller burgerbolle skal være blød, så man let kan bide den over. Bløde boller er dejlige smurt med smør eller mayonnaise og fyldt med godt pålæg. Hertil kan man nyde både kolde og varme drikke.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
03. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
8-10 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1½ time
Bagetid: ca. 15 min.
25 g pakke gær (½ pakke)
4 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 tsk groft salt
2 tsk honning eller sukker
ca. 650 g hvedemel
Pensling: 1 æg (sammenpisket)
Drys: 2-3 spsk sesamfrø

  1. Smuldr gæren ud i en blanding af vand og olie. Pisk sammen med salt og honning eller sukker. Tilsæt gradvist mel og rør, til dejen kan æltes. Ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve ½ time.
  2. Slå dejen ned, og form den til store, flade boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 min.
  3. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Sæt dem i en 225 grader varm ovn. Bag ca. 15 min. Afkøl på bagerist.