Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Scones opskrift med jordbærsyltetøj og flødeskum
Foto: Line Thit Klein Scones med jordbærsyltetøj og flødeskum

Scones opskrift med jordbærsyltetøj og flødeskum

Scones med jordbærsyltetøj og flødeskum

10
Print

1 citron, revet skal og saft
1,5 dl mælk
350 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
0,5 dl sukker + ekstra til drys
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
125 g smør
1 æg til pensling
2 dl piskefløde til servering
Jordbærmarmelade
500 g jordbær
0,5 dl vand
1 vaniljestang
350 g sukker
½ citron, saft heraf

Sådan laver du scones

Begynd med jordbærmarmeladen ved at anbringe jordbærrene i en gryde med vandet og vanilje-stangen og varm op, mens du forsigtigt maser jordbærrene let ud. Lad dem simre under låg i 15-20 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.

Når bærrene er udkogte og bløde, tages de af varmen, og sukker og citronsaft tilsættes med det samme. Rør, indtil sukkeret er opløst, og hæld jordbærmarmeladen på et skoldet glas.

Tænd ovnen for 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland citronsaft og mælk, og lad det stå i 10 minutter. Mælken vil klumpe let, men det er meningen. Sæt det til side.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret i små bidder. Gnid smørret ind i melblandingen, til det har en rasp-lignende tekstur. Lav et hul i midten af melblandingen, og tilsæt mælk og citronsaft. Arbejd hurtigt dejen sammen uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm. Tryk scones’ne ud med et glas eller lignende med 7-8 cm i bredden, og pensl dem med æg, og drys med en smule sukker.

Bag dem i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Server de lune scones med jordbærmarmelade og koldt, letpisket flødeskum.