Sennepsgravade sild
Foto: Thomas Hergaard

Sennepsgravade sild - opskrift fra Hjemmet

Sennepsgravade sild

Intet frokostbord uden sild. Her i en sennepsvariant.

printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: 12 timer + 1 døgn
250 g ferske sildefileter
Modningslage:
2 1/2 dl vand
3 dl lagereddike
1 tsk groft salt
Sennepsdressing:
2 spsk dijonsennep med honning (eller 1 1/2 spsk dijonsennep og 2 tsk flydende honning)
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
2 tsk vineddike
2 dl olie
1 spsk vand
1 lille bundt dild (friskhakket)
2 spsk purløg (finthakket)
Tilbehør: sønderjysk rugbrød og (kæmpe)kapers

  1. Træk skindet af sildefileterne og skær fiskekødet i passende stykker.
  2. Læg dem i en skål, bland modningslagen og hæld den over.
  3. Lad sildene trække et køligt sted i 12 timer.
  4. Rør sennep med æggeblommer og eddike. Tilsæt olien dråbevist, til æggeblommerne bliver tyktflydende.
  5. Rør derefter olien i dressingen i en tynd stråle, til den er cremet.
  6. Rør vand, dild og purløg i. Bland med godt afdryppede sildestykker.
  7. Lad dem trække i sennepsdressingen et døgn.
  8. Servér på godt rugbrød med (kæmpe)kapers.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk og Hovedret