Skinkeschnitzel med peberfrugtsovs
SPONSORERET indhold

Skinkeschnitzel med peberfrugtsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk skinkeschnitzel med en fyldig peberfrugtsovs.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
04. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Koge-/stegetid: ca. 20 min.
Ingredienser:
2 skinkeschnitzler
4 skiver lufttørret skinke (f.eks. parma eller serrano)
friskkværnet peber
2 tsk smør
2 tsk olie
salt
Rød peberfrugtsovs:
2 røde peberfrugter (i tern)
1 løg (hakket)
1 spsk olie
2 fed hvidløg (knust)
2½ dl vand eller bouillon
evt. ½ dl piskefløde (eller vand)
evt. salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
1 kg aspargeskartofler (kogte, pillede)
Pynt:
masser af frisk basilikum

  1. Læg to stykker skinke på hver schnitzel. Krydr med peber. Tril sammen og luk med en tandstikker (uden smag) eller en kødnål.
  2. Steg schnitzlerne i varmt gyldent smør og olie på en slip-let-pande ved middelvarme i ca. 12 min., vend et par gange undervejs, og krydr med salt.
  3. Peberfrugtsovs: Skær peberfugterne i grove stykker og fjern frøene. Steg løget klart i olie i en gryde. Tilsæt knust hvidløg og stykker af peberfrugt sammen med bouillon eller vand. Kog ca. 15 min., til det hele er mørt.
  4. Blend sovsen, og tilsæt evt. fløde eller vand til passende konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. Servér schnitzler med skinke med friskkogte pillede aspargeskartofler, peberfrugtsovs og frisk basilikum.