Skinketærte
SPONSORERET indhold

Skinketærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
20. apr. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
(1 tærte til ca. 12 personer)
Dej:
400 g mel
150 g svinefedt (koldt)
1 tsk salt
1 æg
1 dl vand (koldt)
Fyld:
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakkede)
1 spsk olivenolie
400 g frossen, hel spinat (optøet og trykket fri for væde)
400 g nakkekam (små tern)
400 g magert, hakket svinekød
150 g bacontern
2 æg (sammenpiskede)
1 økologisk citron (fintrevet skal)
2 spsk timian (finthakket)
1 tsk muskatnød (revet)
1 spsk dijonsennep
salt og peber

  1. Ælt mel og svinefedt sammen til en grynet masse. Tilsæt salt og saml dejen med æg og vand.
  2. Rul 1/3 del af dejen ud til et låg til en springform (22-24 cm). Rul resten af dejen ud og læg den i en form foret med bagepapir.
  3. Sæt form og dejlåg i køleskabet. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olie. Vend spinaten i, steg under omrøring i 3-5 min. og hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  4. Bland kød og bacon sammen og tilsæt æg (tag lidt fra til pensling), citronskal, krydderier og spinatblandingen.
  5. Pensl dejen indvendigt med sennep og fyld farsen i. Skær et lufthul i dejlåget og læg det over.
  6. Tryk dejkanterne godt sammen, pynt evt. med dejrester og pensl overfladen med æg.
  7. Bag tærten ved 200 grader i 30 min. og derefter 1- 1 ½ time ved 175 grader – centrumstemperaturen skal være 75 grader. Lad tærten afkøle i 1/2 time, før formen åbnes.
  8. Stil den koldt i min. 6 timer og helst natten over. Kan holde sig i 5-6 dage i køleskabet og 1 måned i fryseren.