Skotske shortbread
SPONSORERET indhold

Skotske shortbread

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De smørrige og krummesprøde kager er en fast ingrediens på et skotsk kagefad. Opskriften på kagerne varierer derimod meget, her har vi kommet chokolade i dejen.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
29. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet
18 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Kan fryses, men kan også holde sig sprøde i dåse
200 g blødt smør
85 g sukker
180 g mel
1 dl majsgryn (polentamel)
1⁄2 tsk bagepulver
150 g chokolade (grofthakket)
1⁄2 dl rosiner eller korender (Køb korender på Hjemmets Helseshop »)

  1. Rør smør og sukker godt sammen. Bland mel, majsgryn, bagepulver, chokolade og rosiner og rør det i smørblandingen.
  2. Beklæd en lille bradepande, 26 x 24 cm, med bagepapir og bred dejen ud til en jævn tyk plade. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min.
  3. Skær dejen i kvadrater, mens den endnu er lun.