Skumfiduser dyppet i chokolade
SPONSORERET indhold

Skumfiduser dyppet i chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den sødeste skumbid.

Af: Uddrag fra bogen ”VIld med chokolade” af Elisabeth Johansson
11. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Ca. 60 stykker

5 blade husblas
2 ½ dl sukker
1 dl vand
5 g glukose
1 pasteuriseret æggehvide
1 spsk flormelis
1 spsk maizena
300 g mørk chokolade (64-70 %)
4 spsk revet kokos

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Kog sukker, vand og glukose op til 130 grader i en lille rustfri gryde. Pisk æggehviden i en rustfri skål. Hæld den varme sukkerlage over hviderne, pisk i 2 min. Sæt skålen i koldt vandbad, pisk til massen er ca. 40 grader og blank. Tag husblassen op af vandet, smelt den i en gryde. Hæld i massen, og fortsæt med at piske i 2 min.

Kom massen i en engangssprøjtepose, og lad stivne i 10-15 min i stuetemperatur. Bland imens flormelis med maizena. Læg bagepapir på en bageplade, og sigt florsukker-maizena-blandingen ud over pladen. Sprøjt fyldet ud i ca. 2 cm brede striber i pladens længde. Lad pladen stå køligt til næste dag.

Skær op i 4 cm lange stykker. Smelt chokoladen, og temperér den. Dyp stykkerne i, og strø revet kokos over. Opbevar køligt i dåse med tætsluttende låg.

Få mere insipration til julens søde sager her