Små kirsebærkager
SPONSORERET indhold

Små kirsebærkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
18. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

(8-10 stk.)
Arbejdstid:
30 min.
Bagetid:
10 min.
Ikke fryse-egnede
Tærtebund:
150 g mel
100 g blødt smør
50 g sukker
3 spsk fløde
Fyld:
200 g kirsebær (udstenede)
150 g sukker
1 ½ dl vand
2 blade husblas

  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd smurte linse- eller kageforme hermed. Sæt dem koldt 1/2 time.
  3. Bag dem ved 185 grader i ca. 10 min.
  4. Læg husblassen i koldt vand 10 min.
  5. Kog kirsebær, sukker og vand i 2-3 min. Tag det fra varmen og tag kirsebærrene op. Fordel dem i de bagte tærteforme.
  6. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede kirsebærsaft – husblassen smelter med det samme.
  7. Lad det svale, til det begynder at gelere.
  8. Fordel den halvstivnede gelé over kirsebærrene.