Ingredienser
Bærfyld:
125 g ribs
125 g solbær
250 g hindbær
150 g sukker
3 blade husblas
Kage:
5 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
Creme:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
4 spsk flormelis
Pynt:
friske bær og mynte
- Rib og skyl ribs og solbær og læg dem i en gryde med sukker.
- Kog det igennem under omrøring, til sukkeret er opløst, vend hindbærrene i og tag gryden af varmen.
- Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen i de varme bær. Hæld det straks i en skål til afkøling.
- Tænd ovnen på 220 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og cremet, ca. 5 min., med en håndmikser.
- Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen.
- Fordel dejen jævnt på to bageplader med bagepapir og bag kagebundene 8-10 min.
- Vend kagerne ud på sukkerdrysset bagepapir, dæk dem med fugtige viskestykker og lad dem afkøle.
- Pisk fløde, cremefraiche og flormelis til en tyk creme.
- Træk papiret af kagebundene og skær de yderste, tørre kanter af. Skær hver bund i 3 lige brede baner, så der bliver 6 i alt. Smør dem først med bær og så med creme.
- Rul en bane tæt sammen som en roulade og stil den op i midten af et kagefad. Læg en bane omkring den og fortsæt, indtil alle baner er brugt. Stil kagen koldt indtil servering. Pynt med friske bær og mynteblade