Sommerlig flæskesteg med kartoffelsalat
Foto: Martin Dyrløv Den lækreste flæskesteg med urter!

Sommerlig flæskesteg med kartoffelsalat

Giv flæskestegen et skud sommer med friske krydderurter, og server den med en pragtfuld kartoffelsalat med grønne bønner og tomater.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time, 30 minutter
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer, 30 minutter
plate 4 personer

  • 1 ribbensteg eller nakkekam med svær (1200 g)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 citron (øko)
  • timian, oregano, rosmarin (2 spsk. hakket af hver)
  • evt. 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Salat:

  • ¾- 1 kg nye kartofler
  • 250 g grønne bønner
  • 400 g blandede tomater
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Dressing:

  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. ahornsirup (eller honning)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. jomfruolivenolie

Sådan gør du:

  1. Rids sværen i rudemønster helt ned til kødet, og gnid salt ned mellem sværene. Skær en lomme ind i kødet fra begge ender.
  2.  Vask citronen, og riv skallen. Skyl krydderurterne, og hak dem. Bland det sammen med lidt salt og peber og evt. knust hvidløg, og fyld det ind i lommen i kødet. Bind stegen sammen med kødsnor, og læg den i en bradepande, der passer i størrelsen.
  3. Sæt den i en kold ovn, tænd på 200 grader, og steg i ca. 1½ time for ribbensteg og 2½ time for nakkekam. Er sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
  4. Salat: Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem i velsaltet vand i 8 min. Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under låg i ca. 8 min. Skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp godt af.
  5. Nip bønnerne, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min. Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp dem af i en sigte. Skyl tomaterne, og skær dem i halve eller kvarter. Pil rødløget, og snit det fint. Skyl og tør persillen, og pluk bladene af stilkene.
  6. Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, grøntsager og persilleblade med dressingen. Smag til med salt og peber, og anret i en skål. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan også vende de rå kartofler med olivenolie, og stege dem med i ovnen i ca. 25 min. Lav salaten som beskrevet – bare uden kartofler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Flæskesteg, Sommermad, Kartoffelsalat, Aftensmad og Hovedret