Sønderjysk rugbrødslagkage
SPONSORERET indhold

Sønderjysk rugbrødslagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 10 min.
Bundene er fryse-egnede
6 æg (delt i hvider og blommer)
250 g sukker
100 g rugbrød (revet)
1 tsk bagepulver
100 g hasselnøddekerner (finthakkede)
1 /2 l piskefløde (flødeskum)
1 glas kirsebærsyltetøj
Drys:
Chokolade (høvlet)

  1. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og tilsæt en æggeblommead gangen. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  2. Fordel den i 3 lagekageforme med smurt bagepapir. Bag ca. 10 min. i 220 gradervarm ovn.
  3. Læg bundene lagvis med kirsebærsyltetøj og flødeskum.
  4. Drys med chokolade øverst.