Opskrift på spicy mørbradspyd
Foto: Andreas Wiking Spicy mørbradspyd med lynstegte grøntsager og ris

Opskrift på spicy mørbradspyd

Spicy mørbradspyd

printer Print
plate Til fire personer

600 g afpudset svinemørbrad
2 tsk spidskommen
1 tsk paprika
¼ tsk stødt chili
2 spsk appelsinsaft
revet skal af ½ appelsin
3 dl jasminris, fuldkorn
400 g grønne bønner
150 g sukkerærter
400 g skrællede gulerødder
2 røde chilier uden kerner
1 spsk olie til stegning
1 tsk sort sesam eller nigella
salt, peber.

Energi pr. person:
521 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
32 %
Kulhydrat:
48 %

Sådan gør du

Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og vend i en blanding af halvdelen af krydderierne, appelsinsaft og -skal samt salt og peber. Lad det trække 30 minutter og sæt kødet på spyd.

Kog risene som anvist.

Halvér bønnerne og sukkerærterne på langs. Skær gulerødderne i stave. Snit chilierne.
Lynsteg bønner, gulerødder og chili 5 minutter i lidt olie sammen med resten af krydderiblandingen. Tilsæt sukkerærter og lynsteg endnu 1 minut. Drys med sesam og smag til med salt og peber

Grillsteg spydene ca. 3 minutter på hver side, og servér dem med med ris og grøntsager

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbrad, Grillmad, Grillspyd, Risretter, Svin, Dansk mad og Hovedret