Spicy mørbradspyd
Ingredienser
600 g afpudset svinemørbrad
2 tsk spidskommen
1 tsk paprika
¼ tsk stødt chili
2 spsk appelsinsaft
revet skal af ½ appelsin
3 dl jasminris, fuldkorn
400 g grønne bønner
150 g sukkerærter
400 g skrællede gulerødder
2 røde chilier uden kerner
1 spsk olie til stegning
1 tsk sort sesam eller nigella
salt, peber.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:521 Kcal
-
Fedt:20 %
-
Protein:32 %
-
Kulhydrat:48 %
Sådan gør du
Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og vend i en blanding af halvdelen af krydderierne, appelsinsaft og -skal samt salt og peber. Lad det trække 30 minutter og sæt kødet på spyd.
Kog risene som anvist.
Halvér bønnerne og sukkerærterne på langs. Skær gulerødderne i stave. Snit chilierne.
Lynsteg bønner, gulerødder og chili 5 minutter i lidt olie sammen med resten af krydderiblandingen. Tilsæt sukkerærter og lynsteg endnu 1 minut. Drys med sesam og smag til med salt og peber
Grillsteg spydene ca. 3 minutter på hver side, og servér dem med med ris og grøntsager