Simreretten her egner sig perfekt til de kolde efterårsmåneder.
Foto: Pia Enghild Simreretten her egner sig perfekt til de kolde efterårsmåneder.

Simremad

Spidsbryst i røget chilisauce med ostegratineret majsbrød

En krydret simreret, der varmer kroppen op. Server gerne cremefraiche ved siden af til at tage toppen af den pikante og lidt stærke chipotlechili.

printer Print
plate 4 personer

Spidsbryst:
2 spsk olivenolie
800 g oksespidsbryst, skåret i grove tern
salt og peber
1 løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, knuste
1 tsk mild røget paprika
1 stk chipotlechili, finthakket
40 g brun farin
1 spsk tomatkoncentrat
400 g flåede tomater
2 stk gulerødder, i grove tern
250 ml okseboullion
3 laurbærblade

Majsbrød:
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
90 g polenta
175 ml kernemælk
80 g parmesan, revet
60 g koriander, hakket
1 rød chili, finthakket

Sådan gør du

Spidsbryst: Varm 1 spiseskefuld olie i en gryde, og brun kødet grundigt. Smag til med salt og peber. Fjern kødet fra gryden, og stil til side. Svits løg, hvidløg, paprika og chipotlechili i et minut, og tilsæt derefter kødet samt de øvrige ingredienser. Bring i kog, og reducer derefter varmen, og lad det simre under låg i ca. 3 timer, indtil kødet er dejligt mørt.

Kom det hele op i et ovnfast fad, og gør klar til gratinering. Majsbrød: Tænd for ovnen ved 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen til en jævn dej. Kom skefulde af dejen oven på kødet, så de næsten dækker. Stil fadet i ovnen, og bag i ca. 20 minutter, indtil dejen er bagt og flot gratineret. Server med syltede agurker eller andet surt samt godt brød.

Tip

Chipotlechili er tørret og røget jalapeñochili, som du kan købe i specialbutikker og velassorterede supermarkeder.