Brød opskrift med to slags dip
Foto: Claes Bech-Poulsen Sprøde brød med 2 slags dip

Brød opskrift med to slags dip

Sprøde brød med 2 slags dip

printer Print
plate 4

Sprøde brød:
100 g ølandshvedemel
50 g havremel
50 g rugmel
1 tsk bagepulver
5 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk vand
1 tsk salt
1 dl yoghurt A38.

Gulerodsdip:
2 gulerødder
20 g smør
½ dl æbleeddike
2 spsk honning
2 dl vand
salt og peber.

Rygeostdip:
50 g rygeost
½ dl mælk.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader.

Bland de tre slags mel og bagepulveret. Rør rapsolie, vand, salt og yoghurt sammen med melblandingen og ælt det sammen. Rul dejen tyndt ud (cirka 2 mm) og læg den på en bageplade med bagepapir. Prik dejen med en gaffel og drys med groft salt. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 160 grader i 25 minutter, til det er helt gyldent og sprødt.
Bræk det i passende stykker, når det er afkølet.

Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Lad gulerødderne simre i 5 minutter i en gryde med smørret. Tilsæt eddike, honning, vand, salt og peber, og lad det simre under låg i 15 minutter. Blend det hele og juster med lidt ekstra vand, hvis pureen er for tyk.

Rør rygeost og mælk sammen og smag til med salt og peber.

Servér de sprøde, knasende brød med de to slags dip.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Rygeost, Snacks, Brød, Dip, Forret, Brunch, Frokost, Tilbehør og Bageopskrifter