Sprøde nøddekager med smørcreme
SPONSORERET indhold

Sprøde nøddekager med smørcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. jul. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(10-12 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1-2 timer
Bagetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
100 g hasselnødder
100 g sukker
75 g smør
1 spsk piskefløde
2 spsk hvedemel
Smørcreme med valnødder:
250 g smør (blødt)
3 pasteuriserede æggeblommer
ca. 1 dl flormelis
1 dl stærk kaffe eller espresso (afkølet til stuetemperatur)
75 g valnøddekerner (hakkede)

  1. Dej:
    Blend mandler eller nødder fint til mel i en foodprocessor.
  2. Smelt sukker, smør og fløde sammen i en gryde. Rør nøddemel og hvedemel i.
  3. Lad dejen blive koldere og fast. Sæt kugler af dejen på bagepapir på en bageplade, og tryk kuglerne lidt flade med bagsiden af en ske. Der skal være flere cm mellem kagerne, da de flyder ud, når de bliver bagt.
  4. Bag ad 3 omgange. Sæt bagepladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne, til de er gyldne i kanterne. Lad dem stivne nogle min. på bagepladen. Læg dem derefter på en bagerist for at køle af.
  5. Kagerne skal opbevares i en lufttæt beholder og kan blive bløde. De er bedst friskbagte.
  6. Smørcreme:
    Pisk smør med æggeblomme og flormelis, til det er skummende. Tilsæt gradvist kaffe, til cremen er ensartet og luftig. Rør hakkede valnødder i og smag til med flormelis.
  7. Fordel cremen mellem to sprøde kager. Stil dem køligt, så cremen kan stivne.