Sprødt fuldkorns-knækbrød
SPONSORERET indhold

Sprødt fuldkorns-knækbrød

Hjemmebagt knækbrød er faktisk utrolig nemt at lave, og de tynde, sprøde, fiberrige godbidder er ren selvforkælelse.

09. jan. 2014 | Opskrift | BoligLiv


Fuldkorns-knækbrød

Tid: ca. 15 min. plus bagetid
(1 stor bageplade – knækkes i mindre stykker)

30 g havregryn
30 g solsikkefrø
30 g græskarkerner
40 g sesamfrø
50 g hørfrø
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 dl vand
½ dl koldpresset rapsolie

1. 
Kom gryn, kerner og frø i en skål sammen med hvedemel, bagepulver og salt.

2. 
Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen. Den skal være klistret.

3. 
Læg dejen op på et stykke bagepapir, og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud mellem de to stykker ba-gepapir, så den passer ca. i størrelsen på en ba-geplade. Det er ikke helt nemt, men det gør ikke så meget, at formen ikke er ensartet.

4. 
Løft forsigtigt dejen inkl. bagepapir over på en ba-geplade. Fjern det øverste stykke bagepapir.

5. 
Bag knækbrødet i forvar-met ovn ved 200 grader i ca. 15 min. afkøl på en bagerist, og knæk i min-dre stykker. Opbevar knækbrødet i en papir-pose.

TIP
Du kan strege knæk-brødet op med en spore, in-den det kommer i ovnen, så er det lettere at brække i ensartede stykker bagefter.