SPONSORERET indhold
Squashkage med blommer
Lige nu er der masser af søde blommer, og de er oplagt at bruge i bagværk og søde sager. En af sæsonens andre afgrøder er squash - så vi har slået dem sammen i én kage.
1 kage/ca. 12 stk. |
Total: en time, 30 min |
Arbejdstid: 45 min
Ingredienser
- 1 squash (150 g revet)
- 1 dl koldpresset, neutral olie (f.eks. solsikke eller raps)
- 100 g sukker
- 100 g farin
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 225 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 350 g blommer
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. mel
Glasur:
- 100 g flødeost
- 50 g blødt smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g flormelis
Sådan gør du:
- Vask squashen, og riv den groft. Bland med sukker, farin, æg og vaniljesukker.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Rør det i dejen.
- Skyl og udsten blommerne, og skær dem i små stykker. Vend dem sammen med sukker, kanel og mel, og bland dem i dejen.
- Hæld dejen i en ringform, der er smurt med smør og drysset med mel. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
- Pisk flødeost og smør godt sammen, og tilsæt vaniljesukker. Pisk sigtet flormelis i lidt ad gangen til passende smag og konsistens.
- Pynt kagen med glasur og evt. tynde blommebåde.
Tip:
Squash giver fugt til dejen, og gør kagen dejlig svampet.