Stegte, marinerede sild med citron, kapers og peberrod
Stegte sild er nemt, billigt og sundt. Med citron og kapers får de et ekstra løft.
Ingredienser
Marinade:
1 citron, økologisk
5 dl husholdningseddike
500 g sukker
1 spsk sennepsfrø
1 spsk korianderfrø
2 tsk hel sort peber
½ citron
6-8 sildefileter
6-8 tsk dijonsennep
groft salt
1 dl groft rugmel
3 spsk neutral olie til stegning
2 spsk friskrevet peberrod
Sådan laver du stegte sild
1. Skær citronen i skiver og kom den i en gryde sammen med de andre ingredienser til marinaden. Kog det sammen til sukkeret er opløst. Køl marinaden ned.
2. Smør hver sildefilet med sennep, drys med lidt salt og fold den sammen. Vend dem i rugmel og steg dem sprøde i olien. Læg sildene over i et fad med høje kanter eller en beholder.
3 Hæld marinaden over og lad sildene marinere et par timer, inden de serveres. Kom friskrevet peberrod over lige inden servering.
Tip
Server med rugbrød og evt. rå løgringe.