Opskrift på stegte ris med chili og rejer
Foto: Andreas Wiking Stegte ris med chili og rejer

Opskrift på stegte ris med chili og rejer

Stegte ris med chili og rejer

printer Print
plate 4

300 g basmatiris
2 spsk olie
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 fed finthakket hvidløg
2 stilke fintsnittet bladselleri
200 g kogte kæmperejer (evt. frosne, som er optøede)
150 g ærter(frosne, som er optøede)
2 sammenpiskede æg
salt, friskkværnet peber
Purløg
1 pakke nan

Energi pr. person:
650 Kcal
Fedt:
25 %
Protein:
18 %
Kulhydrat:
57 %

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakningen.
Varm olien i en stor sauterepande eller wok og rist chili, hvidløg og bladselleri kort heri under omrøring. Tip rejer og ris i panden sammen med ærterne og vend de sammenpiskede æg – krydret med salt og peber – i retten. Rør omhyggeligt, til æggene er let stivnede – som i en omelet. Smag til med yderligere krydderier samt rundhåndet med fintskåret purløg, og servér med lune nan.

Tilberedningstid: ca. 30 minutter.

TIP: Du kan også bruge andre kogte ris til retten, f.eks. jasminris.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Risretter, Asiatisk mad og Hovedret