Stikkelsbær- og hyldeblomstdessert
SPONSORERET indhold

Stikkelsbær- og hyldeblomstdessert

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er med at nyde det, når stikkelsbær og hyldeblomster er til at få fat i. Prøv dem i denne lækre dessert.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
11. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
500 g stikkelsbær
4 hyldeblomstskærme
125 g sukker
75 g hvedemel
1 knsp salt
50 g nødder
50 g smør
Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller
vaniljeis

  1. Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør.
  2. Nip stikkelsbærrene og skyl dem. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med stikkelsbær og sukker.
  3. Fyld det i fadet.
  4. Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør. Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min.
  5. Servér desserten varm eller lun med det valgte tilbehør.