Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Stikkelsbærtrifli med marengskys
Foto: Thomas Hergaard

Stikkelsbærtrifli med marengskys - opskrift fra Hjemmet

Stikkelsbærtrifli med marengskys

Den syrlige smag af stikkelsbær spiller dejligt sammen med den søde marengs. Prøv den dejlige stikkelsbærtrifli nu, da stikkelsbærrene er bedst.

2 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
250 g friske stikkelsbær (rensede)
½ dl vand
2-3 spsk sukker
1 dl piskefløde
1 bæger pasteuriserede æggehvider
6 stk. marengskys

  1. Kog stikkelsbærrene med vand 8-10 min. og smag til med sukker. Hæld det ud på en tallerken, så det kan køle hurtigt af.
  2. Pisk fløden til skum. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
  3. Vend fløde og æggehvidemassen sammen og tilsæt groftknuste marengs.
  4. Anret stikkelsbærkompotten lagvis med marengsskummet i to glas.
  5. Tips: Kog evt. et stykke vanilje eller kanel sammen med stikkelsbærrene.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad og Dessert