Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sukkersaltet laks med spidskålssalat
Foto: Anders Schønnemann Sukkersaltet laks med spidskålssalat

Sukkersaltet laks med spidskålssalat

Sukkersaltet laks med spidskålssalat

Retten er supernem at lave, men du er nødt til at gøre klar mindst to dage i forvejen. Laksen kan holde sig i cirka 3-4 dage, når den er sukkersaltet, Husk at vælge en god laks (vild eller øko).

plate 4
printer Print

500 g laks på skind
50 g salt
25 g sukker
2 tsk tørret dild

Spidskålssalat:
175 g rygeost
2 spsk mælk
salt og peber
1 lille spidskål
lidt citronsaft
lidt hakket purløg

Agurkesalat:
1 bundt radiser
1 agurk
lidt god olivenolie
lidt citronsaft
salt og peber

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du

Laks - mindst 2 dage før brug: Tjek laksen for ben. Bland salt, sukker og dild og fordel det på laksen. Pak den tæt ind i film og en frysepose, eller læg den i en beholder med låg. Sæt den i køleskab i 2 dage.

Spidskålssalat: Rør rygeost med mælk, salt og peber. Snit kålen fint, og vend den i dressingen. Smag til med citron. Drys med purløg inden servering.

Agurkesalat: Snit radiser og agurk helt tyndt, gerne på en mandolin Vend begge dele med olivenolie, citron, salt og peber.

Skær laksen i supertynde skiver, og server straks med salater og godt, groft brød.

PRØV OGSÅ: Lun salat med torskerogn 

PRØV OGSÅ: Forårskylling

PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad 

Tip

Skal du gøre det topnemt kan du servere samme tilbehør til kold eller varmrøget laks og virkelig være hurtigt klar med maden!
Se, hvad vi ellers skriver om: Laks og Fisk