Sukkersaltet laks med spidskålssalat
SPONSORERET indhold

Sukkersaltet laks med spidskålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Retten er supernem at lave, men du er nødt til at gøre klar mindst to dage i forvejen. Laksen kan holde sig i cirka 3-4 dage, når den er sukkersaltet, Husk at vælge en god laks (vild eller øko).

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
03. maj. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

500 g laks på skind
50 g salt
25 g sukker
2 tsk tørret dild

Spidskålssalat:
175 g rygeost
2 spsk mælk
salt og peber
1 lille spidskål
lidt citronsaft
lidt hakket purløg

Agurkesalat:
1 bundt radiser
1 agurk
lidt god olivenolie
lidt citronsaft
salt og peber

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du

Laks - mindst 2 dage før brug: Tjek laksen for ben. Bland salt, sukker og dild og fordel det på laksen. Pak den tæt ind i film og en frysepose, eller læg den i en beholder med låg. Sæt den i køleskab i 2 dage.

Spidskålssalat: Rør rygeost med mælk, salt og peber. Snit kålen fint, og vend den i dressingen. Smag til med citron. Drys med purløg inden servering.

Agurkesalat: Snit radiser og agurk helt tyndt, gerne på en mandolin Vend begge dele med olivenolie, citron, salt og peber.

Skær laksen i supertynde skiver, og server straks med salater og godt, groft brød.

PRØV OGSÅ: Lun salat med torskerogn 

PRØV OGSÅ: Forårskylling

PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad