Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat
SPONSORERET indhold

Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne ret er god at lave til mange - og koteletter går man aldrig galt i byen med.

Af: Sebastian Randrup Winther Nielsen
16. nov. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8 | Total: en time

Ingredienser

Kød:
8 -16 koteletter
2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. salt
friskkværnet peber
4 spsk. smør
1 håndfuld salvie.
Ovnbagt tilbehør:
8 æbler
8 bananskalotteløg
1 potte salvie
½ tsk. salt
friskkværnet peber
4 spsk smør
4 spsk olivenolie
evt 1 dl svinebouillon
2 spsk flydende honning
Salat:
10-12 stilke bladselleri
2 spidskål
3-4 æbler
2 rødløg
¼ tsk. salt
friskkværnet peber
6 spsk. olivenolie
1/2 citron, saften


Sådan gør du.

Sæt ovnen på 190°.

Ovnbagt tilbehør: Fjern kernehusene, og skær æblerne i både, og bananskalotteløgene i kvarte. Læg dem i et ildfast fad med masser af hakket salvie, salt, peber, smør, olie og bouillon. Hæld honning over. Vend godt rundt, og sæt i ovnen 10 min..

Salat: Vask og rens bladselleri, spidskål og æbler. Snit bladselleri, spidskål, æble og rødløget meget tyndt. Nemmest på mandolin, ellers snitter du det bare fint i hånden. Bland sammen med salt, peber, olivenolie og citronsaft. Se tip for alternativ.

Koteletter: Varm en grillpande op med olivenolie. Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Steg koteletterne 2-3 min på hver side alt efter størrelse. Skru ned for varmen, og tilsæt et par spsk. smør samt lidt hakket salvie. Overøs nu koteletterne med den smeltede salvie-smør sauce i 1 minuts tid.

Læg koteletterne oven på løg og æble i ovnen, og hæld fedtstoffet fra panden med. Steg færdig i ovnen 5-6 min. Igen det kommer an på størrelsen.

Fra kategorien Til mange, indsendt af Sebastian Randrup Winther Nielsen, København K.

Prøv også rodfrugtlasagne med grøn salat