Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat
Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat

Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat

Svinekoteletter m. ovnbagte skalotteløg og æbler samt spidskålsalat

Denne ret er god at lave til mange - og koteletter går man aldrig galt i byen med.

clock en time
printer Print
plate 8

Kød:
8 -16 koteletter
2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. salt
friskkværnet peber
4 spsk. smør
1 håndfuld salvie.
Ovnbagt tilbehør:
8 æbler
8 bananskalotteløg
1 potte salvie
½ tsk. salt
friskkværnet peber
4 spsk smør
4 spsk olivenolie
evt 1 dl svinebouillon
2 spsk flydende honning
Salat:
10-12 stilke bladselleri
2 spidskål
3-4 æbler
2 rødløg
¼ tsk. salt
friskkværnet peber
6 spsk. olivenolie
1/2 citron, saften


Sådan gør du.

Sæt ovnen på 190°.

Ovnbagt tilbehør: Fjern kernehusene, og skær æblerne i både, og bananskalotteløgene i kvarte. Læg dem i et ildfast fad med masser af hakket salvie, salt, peber, smør, olie og bouillon. Hæld honning over. Vend godt rundt, og sæt i ovnen 10 min..

Salat: Vask og rens bladselleri, spidskål og æbler. Snit bladselleri, spidskål, æble og rødløget meget tyndt. Nemmest på mandolin, ellers snitter du det bare fint i hånden. Bland sammen med salt, peber, olivenolie og citronsaft. Se tip for alternativ.

Koteletter: Varm en grillpande op med olivenolie. Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Steg koteletterne 2-3 min på hver side alt efter størrelse. Skru ned for varmen, og tilsæt et par spsk. smør samt lidt hakket salvie. Overøs nu koteletterne med den smeltede salvie-smør sauce i 1 minuts tid.

Læg koteletterne oven på løg og æble i ovnen, og hæld fedtstoffet fra panden med. Steg færdig i ovnen 5-6 min. Igen det kommer an på størrelsen.

Fra kategorien Til mange, indsendt af Sebastian Randrup Winther Nielsen, København K.

Prøv også rodfrugtlasagne med grøn salat

Se, hvad vi ellers skriver om: Svinekotelet, Æble, Aftensmad og Kål