SPONSORERET indhold
Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler
I julen spiser mange stege af svinekød. Svineskanke er billige og giver mørt og velsmagende kød. Her laver vi svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler:
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 3 timer
Kødet er fryse-egnet
2 svineskanke
groft salt
5-6 laurbærblade
1 løg (hakket)
3 dl ren usødet æblejuice(æblemost)
2-3 æbler (syrlige, skrællede, stykker)
Ovnstegte kartofler:
1 kg faste kartofler (skrællede, små tern)
2 spsk olie
3-4 kviste rosmarin (eller 2 tsk tørret)
salt og friskkværnet peber
Rosenkålssalat:
200 g rosenkål (tynde skiver)
4 spsk syltede tranebær (eller tyttebær)
8 blade rød salat (radicchio)
- Rids sværen på skankene (se tipnederst i opskriften) og gnid med salt. Sæt skankene på laurbærblade og løg i en bradepande. Hæld æblejuice i bunden, sæt fadet i ovnen og tænd på 175 grader.
- Steg skankene i ca. 3 timer, til kødet slipper. Vend skankene nogle gange under stegningen og tilsæt æblestykker de sidste 30 min. af stegetiden. Tag skankene op. Kassér laurbærbladene og blend stegeskyen.
- Smag sovsen til med salt og peber. Skær kødet fra benene og kassér fedt og blødt skind.
- Kartofler: Bland alle ingredienser på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 min. sammen med skankene. Brun evt. kartoflerne ved 250 grader, når skankene tages ud.
- Salat: Bland rosenkål med bær og anret med salatblade. Servér skanke med sprød svær, æblesovs, rosenkålssalat og kartofler.