Opskrift på syltet makrel og nye løg på grillet brød
SPONSORERET indhold

Syltet makrel med æbleeddike, rapsolie og nye løg på grillet brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Adam Aamann Foto: Mikkel Adsbøl
01. jul. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

6 makrelfileter
1½ dl rapsolie
salt
1 stort sommerløg (eller skalotteløg) snittet i halve skiver
1 gulerod i skiver
½ fennikel, snittet i halve skiver
friskkværnet peber
1 fed hvidløg, finthakket
1 citron, skal heraf
1½ dl æbleeddike
2 laurbærblade
1 sylteglas på 6-700ml.

Sådan laver du syltet makrel

1. Smør makrelfileterne med 1 spsk rapsolie, og drys med salt og bag dem på bagepapir i en ovn med skindsiden opad i 5-6 min ved 250 g. Bag, til de har fået en anelse farve, men stadig er saftige indeni. Lad dem derefter køle af.

2. Sautér løg, gulerod og fennikel i 2 spsk rapsolie i 5 minutter ved middel varme med lidt salt og peber, kom hvidløg på sautér yderlig i 1 minut, og kom citronskal og eddike på, kog op, og smag til med salt. Husk, at det skal være syrligt!

3. Pluk nu de afkølede makrelfileter i så store stykker som muligt (husk at pille benene i midten af fileten fra) – men så de stadig lægges i lag i glasset.

4. Læg makrelstykkerne i sylteglasset i flere lag, skiftevis med grøntsager, laurbærblade, eddike og olie – slut af med olie. Lad det stå og trække en dag i køleskabet, før du serverer det på grillet eller ristet brød.


Tip:
Syltet makrel er en slags „stegt sild i eddike møder Middelhavet". En virkelig festlig og meget velsmagende måde at servere fisk på, dine gæster med garanti ikke har set særlig mange gange før på sommerfrokostbordet.