Tærte med limecreme og frisk mango
SPONSORERET indhold

Tærte med limecreme og frisk mango

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En sprød tærtebund med en fløjlsblød limecreme, serveret med frisk mango og passionsfrugt. Tærten smager lige så fantastisk, som den ser ud. Limecremen klæder de friske mangoskiver og den syrlige passionsfrugt.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
04. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time/Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
Tærtedej:
200 g hvedemel
3 spsk flormelis
100 g koldt smør
ca. 3 spsk iskoldt vand
Limecreme:
1 stang vanilje
½ l mælk
¼ l piskefløde
3 spsk æg str. L
125 g sukker
3 majsstivelse
2-3 limefrugter (1 spsk fintrevet limeskal og 3 spsk limesaft)
1 knsp salt
Topping:
1-2 modne mangofrugter
3-4 passionsfrugter
frisk mynte og evt. limeskal

  1. Kør mel, flormelis og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor eller hak det sammen med et mørdejsjern. Saml hurtigt dejen med koldt vand og form den til en rund plade. Pak den ind og sæt den i køleskabet mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt tærtebunden i fryseren 25 min.
  3. Varm ovnen op til 180 grader. Bag tærtebunden gylden og gennembagt – det tager ca. 20 min.
  4. Creme:
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, stang, mælk og fløde i en gryde og giv det et opkog. Pisk æggene sammen med de øvrige ingredienser. Pisk den varme vaniljefløde i æggemassen og hæld det tilbage i gryden. Varm cremen igennem under omrøring, til den tykner og akkurat når kogepunktet.
  5. Hæld cremen i den varme tærtebund og sæt den tilbage i ovnen 15-20 min. – til cremen akkurat har sat sig. Lad tærten afkøle og hvile et par timer.
  6. Skræl mangofrugten og skær ned på hver side af den flade sten. Skær frugten i tynde skiver og anret dem på tærten. Del passionsfrugterne på midten og skrab frugtkødet ud med en teske. Dryp det over tærten og pynt med friske mynteblade og evt. lidt fintrevet limeskal.