Thai - nem og sund hverdagsmad
SPONSORERET indhold

Thai - nem og sund hverdagsmad

Lav stegte kammuslinger med karry og kokosmælkeller en sprød oksekødsalat - begge dele er nem, sund og super velsmagende hverdagsmad.

Foto: Columbus Leth
01. okt. 2013 | Opskrift | BoligLiv

STEGTE KAMMUSLINGER MED CHILI OG BØNNER

En perfekt anretning til en aften, hvor appetitten ikke er stor. De lækre store kammuslinger fås hos fiskehandleren og i flere velassorterede supermarkeder.

Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)

1 pose edamamebønner (fås bl.a. i Irma)
1 grøn chili
1 spsk. rapsolie til stegning
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
1 bundt frisk koriander
lidt cashewnødder
12 store kammuslinger
salt og peber
koldpresset rapsolie til stegning


Tilbehør:
4 dl jasminris

1. Kog risene som angivet på emballagen.

2. Hæld kogende vand over bønnerne. Lad dem stå et kort øjeblik. Kasser vandet, og bælg bønnerne.

3. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og snit chilien.

4. Varm olien på en pande, og svits karrypastaen. Tilsæt kokosmælk og edamamebønner, og tag panden af varmen.

5. Varm olien på en pande, og rist kammuslingerne i ca. 3 min. på hver side. Krydr med salt og peber, og server med ris og bønner i kokosmælk. Drys med hakket koriander og cashewnødder.


Få opskriften på den lækre, sprøde oksekødsalat på næste side...




OKSEKØDSSALAT MED BRØNDKARSE
En god bøf behøver ikke nødvendigvis tungt tilbehør. Kombinationen af sprød salat og bøf i skiver er ved at få klassikerstatus på mange menukort, og dressingen er bare prikken over i´et.

Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)

2 stk. oksebøffer
2 stk. hjertesalat
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
1-2 potter brøndkarse
1 bundt forårsløg

Dressing:
1 chili
1 fed hvidløg
2 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk. sambal oelek (chilipasta)
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. vineddike
1 tsk. flydende honning

Tilbehør:
Brød


1. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem på en grillpande i ca. 3 min. afhængig af tykkelse og hvor rødt du ønsker kødet. Afkøl kødet.

2. Lav dressingen. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og snit chilien. Rør chili med presset hvidløg, ingefær, sambal oelek, olie, eddike og honning.

3. Skyl salaten, og snit peberfrugten. Skær løg i tynde både. Vend salat med peberfrugt, løg og brødkarse.

4. Skær kødet i skiver, og vend i salaten. Snit forårsløg, og drys over. Dryp dressingen over, og server med brød.


Få også opskrifterne på 3 nemme, lækre vintersupper her.

Anbefalet til dig