Tom yam med kylling
SPONSORERET indhold

Tom yam med kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
13. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

1 stilk citrongræs
l lille løg i både
10 g galangarod (kan udelades)
5 limeblade
1 liter lys hønsefond eller vand
1 spsk chilipasta (gerne thailandsk chili pasta)
korianderstængler, fra 1 bundt koriander
1 spsk sukker
½ dl limesaft
3-4 spsk. fiskesauce

Fyld:
2 kyllingebryster
200 g champignon, halverede
2 forårsløg, i tynde skiver
2 tomater, i både
 korianderblade, fra 1 bundt koriander

Sådan gør du

Kom citrongræs, løg, galanga, limeblade, chili, korianderstængler, sukker, limesaft, fiskesauce og hønsefond i en gryde, og lad det koge i 15 min under låg (køb hønsefond hos din slagter, hvis du ikke har den i fryseren, eller brug vand, men undgå de kedelige bouillonterninger eller fonde, der er fyldt med tilsætningsstoffer). Sigt suppen.

Skær kyllingen i strimler, og pochér den i suppen i 4-5 min, eller til den er tilberedt. Anret champignon, forårsløg, tomatbåde og koriander i store skåle, og hæld den varme suppe over. Servér straks.

TIP! Galanga er en rod, der ligner ingefær en smule. Du kan købe den i asiatiske supermarkeder, og får du fat i den, kan den fryses, så du har til næste gang. Ellers tilsæt en smule mere lime til suppen, og udelad galanga.


PRØV OGSÅ: Kålsalat med oksekød