Opskrift på æbletoddy
SPONSORERET indhold

Æbletoddy

Af: Nicola Kragh Riis Foto: Getty Images
24. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne

Til 15 personer

Det skal du bruge:
4 liter ufiltreret æblesaft eller virkelig god æblemost
mindst 4 dl brun, god rom, gerne en hel flaske
200 g rørsukker
1 flækket vaniljestang, skåret i tynde skrå stykker
10 stjerneanis
saft af 1 citron
tyndt skrællet gul skal af citronen
1 spsk kardemommefrø

Sådan gør du:
Tag mængden af sukker og citron med et gran salt: hvis saften er enten meget sur eller sød, skal du justere.

Kom alt undtagen rom i en gryde, og varm op. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag. Inden servering: varm op igen, til lige under kogepunktet, hæld rommen i, og server toddyen meget varm.