Opskrift på trøffelkugler med tørret abrikos
SPONSORERET indhold

Trøffelkugler med tørret abrikos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse trøffel-agtige havregrynskugler smager fantastisk og er langt nemmere at trylle frem end sine klassiske medsøstre.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. dec. 2009 | Mad | ALT for damerne
ca. 15 stk. trøffelkugler

Ingredienser

Trøffelkugler med tørret abrikos

100 g mørk chokolade
125 g tørrede abrikoser, gerne økologiske
2 spsk kakaopulver
75 g blødt smør
2 spsk flormelis
2,5 dl havregryn
1 spsk appelsinsaft
Usødet kakaopulver, f.eks. Valrhona.

Sådan laver du trøffelkugler

Smelt den mørke chokolade i vandbad og sæt den til side. Kom alle de øvrige ingredienser i en food-processor/hakkemaskine eller lignende, og kør indtil blandingen er godt mixet sammen. Tilsæt den smeltede, afkølede chokolade og lad massen køre, indtil den er blød og homogen.

Rul massen til kugler på størrelse med en stor vindrue, og lad dem stå køligt til de har sat sig. Rul kuglerne i usødet kakaopulver, før de serveres. De smager bedst, når de har stuetemperatur.