Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Vafler
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Vafler - opskrift fra Hjemmet

Vafler med en frisk smag af appelsin

Lækre vafler med en frisk smag af appelsin.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: ca. 20 min.
Bagetid: ca. 5 min. pr. vaffel
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
2 dl mælk
1 dl piskefløde
150 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. appelsinskal (økologisk)
½ tsk. natron
2 æggehvider
30 g smør
Tilbehør: syltetøj, flødeskum og flormelis

  1. Pisk æggeblommer med sukker og salt med en håndmikser. Rør mælk og fløde i. Tilsæt mel, vaniljesukker, fintrevet appelsinskal og natron i, og rør dejen sammen.
  2. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
  3. Smelt smørret, og pensl vaffeljernet hermed. Rør resten i dejen.
  4. Kom ca. 3 spsk. dej i vaffeljernet, og bag vaflerne gyldne i ca. 5 min.
  5. Servér vaflerne med syltetøj, flødeskum og flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Julemad og Vafler