Vafler
SPONSORERET indhold

Vafler med en frisk smag af appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre vafler med en frisk smag af appelsin.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
24. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 20 min.
Bagetid: ca. 5 min. pr. vaffel
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
2 dl mælk
1 dl piskefløde
150 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. appelsinskal (økologisk)
½ tsk. natron
2 æggehvider
30 g smør
Tilbehør: syltetøj, flødeskum og flormelis

  1. Pisk æggeblommer med sukker og salt med en håndmikser. Rør mælk og fløde i. Tilsæt mel, vaniljesukker, fintrevet appelsinskal og natron i, og rør dejen sammen.
  2. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
  3. Smelt smørret, og pensl vaffeljernet hermed. Rør resten i dejen.
  4. Kom ca. 3 spsk. dej i vaffeljernet, og bag vaflerne gyldne i ca. 5 min.
  5. Servér vaflerne med syltetøj, flødeskum og flormelis.