SPONSORERET indhold
Vafler med en frisk smag af appelsin
Lækre vafler med en frisk smag af appelsin.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: ca. 20 min.
Bagetid: ca. 5 min. pr. vaffel
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
2 dl mælk
1 dl piskefløde
150 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. appelsinskal (økologisk)
½ tsk. natron
2 æggehvider
30 g smør
Tilbehør: syltetøj, flødeskum og flormelis
- Pisk æggeblommer med sukker og salt med en håndmikser. Rør mælk og fløde i. Tilsæt mel, vaniljesukker, fintrevet appelsinskal og natron i, og rør dejen sammen.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
- Smelt smørret, og pensl vaffeljernet hermed. Rør resten i dejen.
- Kom ca. 3 spsk. dej i vaffeljernet, og bag vaflerne gyldne i ca. 5 min.
- Servér vaflerne med syltetøj, flødeskum og flormelis.