Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på vagtler i kaffe med tørrede tranebær og trækantareller
Foto: Line Thit Klein Vagtler i kaffe med tørrede tranebær og trækantareller

Opskrift på vagtler i kaffe med tørrede tranebær og trækantareller

Vagtler i kaffe med tørrede tranebær og trækantareller

4
Print

2 spsk. røget flæsk
2 vagtler
2 persillerødder
150 g tørrede tranebær
3 dl god hønsefond
2 dl kaffe
1 timiankvist
2 laurbærblade
peber
salt
6 kaffebønner
200 g trækantareller – eller andre svampe efter behag
1 spsk. smør.

Sådan gør du

Skær flæsket i tern, og rist dem i en stegegryde. Kom vagtlerne ved og brun dem. Skræl persillerødderne, skær dem i kvarte og kom dem ved. Tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen svampene og smørret. Lad det simre under låg i ca. 35min. til kødet løsner sig fra benene.
Rens svampene og rist dem på samme pande i brunet smør. Kom svampene i gryden til vagtlerne. Lige før servering ristes de 6 kaffebønner og de knuses med en kagerulle.
Drys dem over retten og servér.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Dansk mad og Hovedret