Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Vaniljehjerter
Foto: Søren Jansby

Vaniljehjerter - opskrift fra Hjemmet

Vaniljehjerter

Flickorna Lundgrens opskrift på vaniljehjerter, som var Kong Gustav VI Adolfs favoritkage.

Print

Mørdej:
200 g smør
¾ dl sukker
1 æggeblomme
5 dl hvedemel
Vaniljecreme:
3 dl fløde
2 æggeblommer
3 tsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. vaniljesukker

  1. Mørdej: Bland smør, sukker, æggeblomme og hvedemel til en blank fin dej. Lad den hvile, mens du laver vaniljecremen.
  2. Vaniljecreme: Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm cremen op under omrøring, til den tykner. Den må ikke koge. Lad den køle af.
  3. Rul mørdejen ud i cirka 1-2 cm tykkelse, og beklæd hjerteformene med dejen – hvis du har dem, ellers brug en hjerteformet udstiksform, og udstik så mange hjerter som muligt.
  4. Læg en skefuld vaniljecreme på dejen og læg et tilsvarende hjerte ovenpå. Tryk dem godt sammen i siderne.
  5. Bag hjerterne ved 200 grader cirka 12-15 minutter, og lad dem køle af på en rist. Drys med flormelis, når de er kølet lidt af.
  6. Vaniljehjerter er altid bedst samme dag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Småkager, Vaniljecreme, Bagning og Bageopskrifter