Victoria sponge cake
SPONSORERET indhold

Victoria sponge cake

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk kage fra det engelske tebord.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
13. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(Til ca. 12 skiver)

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
200 g smør (blødt)
200 g sukker
3 store æg
1 dl mælk
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk
Fyld:
200 g hindbærmarmelade
Drys:
flormelis

  1. Pensl en springform med lidt af det bløde smør.
  2. Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen under omrøring skiftevis med mælk.
  3. Bland mel med bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen.
  4. Fyld dejen i formen. Bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader, til der ikke er rå dej på træspid, når man stikker det i midten af kagen.
  5. Lad kagen afkøle, flæk den og smør hindbærmarmeladen på bunden, læg toppen på kagen og drys flormelis igennem en si henover kagen.