Wok med grønkål, and og cashewnødder
Lynhurtig wok med kål. Brug evt. rester af kød fra dagen før.
Ingredienser
250 g grønkål
500 g andekød
1 fedhvidløg
8 sorte peberkorn
1 spsk neutral olie
1 dl oystersauce
300 g ægnudler
125 gristede, saltede cashewnødder
Sådan laver du wokretten
1. Rens kålen grundigt og rib den for den grove del af stilkene. Blancher kålen i 1 min i kogende vand. Sigt vandet fra og skyl kålen i koldt vand. Lad den dryppe af.
2. Del andekødet i strimler – der må gerne være skind med. Hvis du ikke har præcis 500 g, gør det ikke noget – bare pil kødet af anden og brug det. Hak hvidløg fint og knus peberkornene groft i en morter.
3. Varm olien i en wok og kom hvidløg og and i. Vend det kort rundt og tilsæt kålen. Steg det i 1 minut ved høj varme, før du tilsætter oystersauce. Skru ned for varmen og lad retten varme godt igennem.
4. Kog imens ægnudlerne efter pakkens anvisning. Servér nudlerne med wokretten, drysset med cashwenødder.
Tip
Du kan også bruge rester af gås eller kalkun. Og så kan du selvfølgelig også købe fersk and eller kylling og stege det .