Alexander Kølpin: Jeg elsker det indiske køkken
SPONSORERET indhold

Alexander Kølpin: Man må ikke overkoge!

Instruktør, producer og tidligere balletdanser Alexander Kølpin elsker stærk mad, så han sørger altid for at have chili og hvidløg i køkkenet. Læs mad-interviewet her.

Af: Louise engelst Foto: Tv3/Lars E. Andreasen
13. apr. 2013 | Mad | ALT for damerne

Hvad er din livret?
– Det må blive en stærk indisk kylling i karry. Jeg elsker det indiske køkken og spicy mad.

Hvilken ret er du bedst til at lave?
– Jeg er rigtig god til at lave svinemørbrad med champignon. Dampede muslinger og spicy pastaretter med chorizopølse og lidt forskellige ting og sager i, kan jeg også – men desserter er jeg ikke så skrap til.

Hvad og hvor spiste du i går?
– Jeg spiste hjemme, hvor jeg fik spaghetti bolognese med kyllingelever, svinekød, hakket oksekød, champignoner og squash.

Hvad finder man altid i dit køleskab?
– Bacon, A38, æg, ost og chili. Det er grundting, som jeg altid kan lave en halv-spicy ret med chili og hvidløg ud fra.

Hvad er det mærkeligste, du har spist?
– Vandmand og fiskemave. Jeg fik fiskemave til en officiel middag i Kina, hvor vi midtvejs fik af vide, at det var fiskemave. Så smagte det pludseligt endnu mere mærkeligt.

Hvad er din favoritrestaurant?
– Hvis man ser på hele verden er det Gjelina i Los Angeles, hvor kan man få sundt vegetarisk mad, der er yderst smagfuldt. I København er favoritten Retour.

Hvilken mad forbinder du med din barndom?
– Der var mange 70'er retter med moussaka, lasagne og aubergine fyldt med kød. Det var i det hele taget meget græsk inspireret.

Hvad må man, efter din mening, aldrig gøre i et køkken?
– Man må ikke overkoge! Hverken sine ris, spaghetti eller grøntsager. Det skal være al dente, så der er lidt bid.


LÆS OGSÅ: Thomas Herman - "Rod i køkkenet gør mig vanvittig"