Madblog Vanløse Blues
SPONSORERET indhold

Få madbloggerens bedste tip til hverdagsmad

Maria Engbjerg, 32, er egentlig uddannet teknisk tegner og arbejder da også til dagligt i et rådgivende ingeniørfirma. Men når vi når weekenden, sker der magi i køkkenet i det lille hjem i Vanløse, hvor Maria søndag efter søndag kreerer de lækreste hverdagsretter, hvor de fleste kan være følge med. Ingredienserne er få, men gode og en tur i dit lokale supermarked, skulle ifølge madbloggeren være nok til at gøre hende kunsten efter. Opskrifterne og de lækre billeder deler hun på sin blog Vanløse Blues, der er på vores liste over must reads!

Af: Mi Skjold Brix Foto: Vanløse Blues
14. feb. 2014 | Mad | ALT for damerne

Hvordan opstod bloggen?
Jeg har i mange år fulgt rigtig mange forskellige blogs. Jeg var meget inspireret og draget af det fællesskab, der er indenfor det medie. Madlavning har altid interesseret mig og været noget, jeg altid har brugt meget tid på, så en dag for et års tid siden og efter mange års tilløb kastede mig ud i madblogningen - og hvor er jeg glad for det!

Hvad skal du have i køleskabet for at være dækket ind?
Kål, feta og persille - med de 3 ting i køleskabet så kan jeg altid lave en lækker salat.
Men man finder også altid hjemmelavede dips og dressinger og en grøntsagsskuffe fyldt med grøntsager.

Hvor finder du inspiration til dine retter?
Jeg henter rigtig meget af min inspiration på Foodgawker og Pinterest. Men min største inspiration finder jeg i råvarerne, når jeg får leveret min kasse fra Aarstiderne, er ude og handle eller går inde ved grøntboderne ved Torvehallerne, hvor jeg straks bliver inspireret til nye sammensætninger af grøntsagerne.

Hvad tilbringer du søndagen med at lave?
Mad! Jeg laver mad simpelthen. Mad til bloggen, det gode naturlige dagslys er bedst midt på dagen, derfor bliver mange af retterne kreeret her. Ellers elsker jeg at tage ind i Torvehallerne sammen med min datter. Vi elsker begge atmosfæren og den dejlige stemning der er derinde.



Hvad er din største last?
Kaffe! Jeg elsker kaffe og kan drikke det i store mængder, jeg prøver dog at begrænse mit indtag. Men kaffe er noget jeg SKAL have hver dag.

Hvis du fik 10.000 kroner, du skulle bruge i dag, hvad ville du så bruge dem på?
Så ville jeg købe mig et godt kamera og computerudstyr - det vil gøre dagligdagen som blogger meget sjovere.

Hvor drømmer du om at rejse hen og hvorfor?
Jeg har altid drømt om at komme til Jamaica. Filmen Cocktail spiller helt sikkert ind her, men drømmen om Jamaica, deres laid back livsstil og det caribiske hav kan stadig få mig til at drømme mig derhen.

Hvad er dine tre yndlingsretter på bloggen, til når det skal gå stærkt med aftensmaden?
En sprød og frisk salat der er overraskende god selv om den kun indeholder 4 ting. Det er en salat jeg laver igen og igen. Find den her.
En fritatta er en tyk omelet der først steges på panden og bages færdig i ovnen. Det er lynhurtigt at piske sådan en æggemasse sammen, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i. Det er også en god ret til at få brugt sine rester. Find den her.
Fisk, kål og masser af smag og så på under 30 min, det lyder måske umuligt, men det er det bestemt ikke. Find den her.

Hvad er dit allerbedste køkkentip?
Åh det er jo svært at komme med kun et, men jeg må sige at for at kunne lave god og velsmagende mad er det alfa og omega at have et godt basislager af en god olivenolie, en god balsamico, dijonsennep, tørrede krydderurter, dine yndlingskrydderier og nogle nødder. Har man først det på lager, så kan man altid lave en god og lækker ret.

LÆS OGSÅ: Ugens Blog: Her er mit bedste råd til kurvede kvinder