Opskrift på frikadeller med stuvet hvidkål
SPONSORERET indhold

Opskrift: Frikadeller og stuvet hvidkål

Af: Louise Gade Sig / Henrik Schlüntz Foto: BULLS
25. maj. 2011 | Mad | ALT for damerne

Mormors klassiske, hjemmelavede frikadeller og stuvet hvidkål med chili eller muskat.



Det skal du bruge til opskriften på frikadeller:

500 g magert, hakket kalve- og flæskekød.

1 tsk salt

1 æg

½ revet løg

½ tsk peber

1-2 spiseske hvedemel

1-2 dl mælk

Lige dele olie og smør - ca. 20 gram af hver.


Sådan tilbereder du frikadellerne:

1. Rør farsen med salt.

2. Kom de øvrige ingredienser i og rør/pisk grundigt.

3. Varm olivenolie og smør på panden, og sæt frikadellerne på med en ske. Brun dem på begge sider og steg færdig ved lavere temperatur i ca. 15-20 min.


Det skal du bruge til opskriften på stuvet hvidkål:
½ hvidkål
½ liter mælk
50 gram smør
50 gram mel
Hvid peber (brug sort, hvis du ikke har det)
Salt

Sådan tilbereder du stuvet hvidkål:
1. Skyl hvidkålen og snit den fint.
2. Kog den fintsnittede hvidkål i letsaltet vand i 5-10 min.
3. Lav en opbagning: Smelt smørret og rør melet og til sidst mælken i. Smag til med salt og (hvid) peber.
4. Kom hvidkålen i sovsen og smag til med en lille smule revet muskatnød eller tørret chili.

Nøgleord i denne artikel: Opskrift, frikadeller, stuvet hvidkål.