Gemyse kokkens skønne naanbrød
SPONSORERET indhold

Gemyse kokkens skønne naanbrød

Hvis du har været en tur i Tivoli har du sikkert bemærket den lille fine grønne oase Gemyse, der ligger midt i den gamle have. Her regerer kokken Mette Dahlgaard Jensen, der tryller retter frem med grøntsager som det primære omdrejningspunkt.

Af: Hanne Bang Foto: Flemming Gernyx
24. maj. 2019 | Mad | ALT.dk

Nu har Mette omsat sit grønne univers til en smuk kogebog med over 70 inspirerende opskrifter. Vi mødte kvinden bag kogebogen ”Gemyse – havens grønt året rundt” og fik hendes lækre opskrift på det fineste naanbrød med hjem.

Mette beskriver selv Gemyse som stedet, hvor fornuft og følelse mødes. Hendes mission er at lade råvarerne tale deres eget sprog og at servere dem så naturligt som muligt. Med fokus på økologi, et godt øje til variation i smag og tekstur og udgangspunkt i sæsonernes vekslen.

Bogen er ment som en inspiration, og der opfordres til at ”lytte” til grøntsagerne, være nysgerrig eller vælge dem, man elsker højest, og se nye muligheder. Det er med andre ord tilladt at lege med maden.

gemyse-mette.jpg

"God mad kræver lyst, lidt tid og nysgerrighed. Find dit indre legebarn. Det er tilladt at snyde, springe over, hvor gærdet er lavest. Men lad råvarerne være det, de er, og se godt ud imens".

Mette Dahlgaard Jensen, Gemyse

Anbefalet til dig