Den lækreste glutenfri brownie med chokoladeskum
En sand chokoladebombe af en kage bagt helt uden mel. Den minder om en Gateau Marcel - tung og fyldig og rig på chokolade. Lige som den skal være.
Ingredienser
Brownie
- 200 smør
- 300 g mørk chokolade
- 6 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g kakao
- 1 knivspids salt
- 200 g sukker
Chokoladeskum
- 250 g mascarpone
- 25 g flormelis
- 1 ½ dl fløde
- 200 g chokolade, smeltet og afkølet
Desuden
- Revet mørk chokolade
Brownie
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
Beklæd en springform (diam. 23 cm) med bagepapir i bunden, og smør kanten med smør.
Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det afkøle.
Del fire af æggene i hvider og blommer.
Tilsæt de sidste to æg til æggeblommerne sammen med vanilje, kakao, salt og 100 g af sukkeret.
Pisk grundigt, til det bliver lyst og luftigt.
Hæld chokolade/smør-blandingen i, imens der piskes.
Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt det resterende sukker lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og luftig marengs.
Vend marengsen forsigtigt sammen med chokoladeblandingen, uden at slå for meget luft ud af massen.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Kagen skal være lidt blød i midten.
Lad den køle af.
Chokoladeskum
Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde ved lav hastighed, indtil det får en cremet konsistens.
Tilsæt smeltet chokolade, og vend den forsigtigt i skummet.
Fordel cremen på den afkølede kage.
Pynt med revet mørk chokolade.
Opbevar kagen på køl indtil servering.
TIP: Skal kagen lige have lidt ekstra luksus, så pynt den med friske bær.