Kartoffelpizza fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Kartoffelpizza

Min lokale pizzapusher har gjort mig nærmest afhængig af kartoffelpizza. For det er helt utroligt, at noget så enkelt kan smage så godt!

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
11. nov. 2013 | Mad | Hjemmet

Men det bliver jo lidt dyrt i længden. Så nu er jeg begyndt at gøre ham kunsten efter, og med denne opskrift får han kamp til stregen. Dog er jeg temmelig misundelig på hans brændeopvarmede pizzaovn, der er glohed og giver pizzaen en skøn røgsmag, som min lille ovn derhjemme desværre ikke kan hamle op med.

Jeg lader dejen hæve i køleskabet natten over, da jeg synes, det gør bunden ekstra lækker og sprød. Men du kan også sætte dejen et lunt sted i et par timer, hvis du har travlt.

1 pizza, 2 personer

10 g gær

1½ dl vand

½ tsk. salt

1 tsk. olivenolie

250 g pizzamel (tipo 00)

Fyld:

2 dl tyk tomatsovs (helst hjemmelavet)

50 g revet mozzarella (evt. bøffelmozzarella) 

3 store kartofler

3 kviste rosmarin

Endvidere:

flagesalt

olivenolie

 

1. Udrør gæren i koldt vand og tilsæt salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen til en blød og elastisk dej. Det tager ca. 10 min.

2. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

3. Rul dejen helt tyndt ud, så den fylder det meste af en bageplade. Lad den hæve tildækket i 1 times tid.

Fyld:

4. Fordél tomatsovs og derefter mozzarella på pizzabunden.

5. Skrub kartoflerne og skær dem papirtyndt ud (gerne på en mandolin). Knug dem tørre i et rent viskestykke.

6. Læg kartoffelskiverne lagvist oven på osten og drys med rosmarinblade.

7. Bag pizzaen i ovnen ved 250 grader i 8-10 min.

8. Drys med flagesalt, dryp med olivenolie og servér straks.

 

Tip: Hvis du vil have en lidt grovere pizzabund, kan du udskifte ca. 100 g pizzamel med 100 g grahamsmel og evt. tilsætte lidt mere vand.

Tip: Udrul dejen i lidt majsmel – det gør bunden ekstra sprød.